BENVINGUTS/DES A LA WEB DE L’ADF D’ESPARREGUERA

Després dels incendis que van assolar Catalunya el 1986, un grup d’amics, gent que gaudia de la muntanya per fer activitats, va començar a preocupar-se per la defensa del patrimoni natural i paissatgístic d’Esparreguera i en general de tot el territori català. Aquesta preocupació es va veure reflectida quan l’any 1989, es va crear l’Adf Olesa de montserrat-Esparreguera; no van ser uns començaments fàcils, però la voluntat i l’empenta d’aquelles persones va fer possible tirar endevant aquesta entitat, al llarg dels anys amb l’arribada de nous voluntaris, ha anat creixent i s’ha consolidant. En l’actualitat l’agrupació està formada per uns 25 de voluntaris, que la seva activitat principal, es la prevenció i suport en  l’extinció d’incendis forestals i la conservació del medi natural del nostre municipi.

ON SOM?

Esparreguera es troba situada a la comarca del Baix Llobregat.
Geogràficament situada al marge esquerre del riu Llobregat, limita amb les poblacions de: Collbató i Vacarisses pel nord, Abrera pel sud, Olesa de Montserrat per l’est, i els Hostalets de Pierola per l’oest.

EL MUNICIPI

En el municipi viuen 22000 habitants (aproximadament) repartits entre el nucli urbà i La Plana, Can Rial, Mas d’en Gall, Can Vinyals i la Colònia Sedó.
El municipi té 27 Km² amb importants masses forestals.
En el vessant econòmic trobem petites i mitjanes indústries dins del nostre municipi, i també força activitat del sector serveis.

COM ARRIBAR-HI?

Accessos per carretera
Per la A-2 (Autovia Baix Llobregat) direcció Lleida sortides Esparreguera Sud, Centre i Nord.
Per la AP-2 sortida Martorell, direcció Lleida per la A-2.
Per la C-55 venint de Manresa, Monistrol o Abrera, sortida Olesa Montserrat.
Des de Olesa de Montserrat per la C-1414 direcció a Esparreguera
En autobús
TGO sortides des de Olesa de Montserrat.
En Tren

Des d’Olesa amb línia d’autobusos Monbus

Per a més informació sobre horaris dels transports, podeu consultar la pàgina web de l’Ajuntament d’Esparreguera.